Приймальна комісія +38 073 432 54 33 Секретар ректора +38 097 818 13 37

Студенти-психологи дізналися, як допомогти людям з душевними травмами

З 1 по 5 жовтня студенти І курсу сертифікованої програми «Психологія» Українського гуманітарного інтитута Злата Лузіна, Яна Панова та Владислав Косташ  мали чудову можливість пройти тренінг “Зцілення травм”, організований Українським та Американським біблійним товариствами за підтримки Української Євангельської Теологічної Семінарії в Пущі-Водиці. В ньому взяли участь понад 50 осіб: психологи, служителі, капелани, пастори, духовні наставники з України, Європи та світу. До участі було запрошено керівників Українського біблійного товариства, представників різних конфесій, зокрема Церкви Адвентистів сьомого дня.

Методологічною основою тренінга був християнсько-психологічний підхід, який хоча і є новим, але вже зарекомендував свою ефективність і практичну значущість.

Основною темою тренінга була допомога людям, що пережили душевні травми, з поглибленням в теми страждань, домашнього насильства, зґвалтувань, самогубства, конфлікту, залежності та прощення. В ході навчання учасники отримали досвід  власного “загоєння ран” шляхом принесення всіх страждань та болі до Христа та служінню іншим. До обговорення та розв’язання усіх питань  підходили з боку партисипативного та фасилітарного методів.

Студенти Українського гуманітарного інституту успішно пройшли всі етапи тренінгу, отримали масу корисних практичних навичок, цінних знань та позитивних вражень. В кінці їм було присвоєно кваліфікацію фасілітаторів першого ступеня в галузі зцілення психотравм, підтверджену відповідним Сертифікатом.

Зараз наші студенти з нетерпінням чекають проходження другого ступеня сертифікацї, який відбудеться навесні.

Владислав Косташ, студент І курсу програми «Психологія».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *