Приймальна комісія +38 073 432 54 33 Секретар ректора +38 097 818 13 37

Чому студенти УГІ люблять свого  професора

Завідувач кафедри теорії та методики фізичного виховання, заслужений тренер України Валерій Іванович Терещенко зробив вагомий внесок у розвиток кафедри в Українському гуманітарному інституті м. Буча. За підготовку спортсменів міжнародного класу має звання «Заслужений тренер».

Шлях до «заслуженого» і «професора» Валерію Івановичу довелося пройти не легкий.

Вибрав саме це професію тому, що ріс в сім’ї військового лікаря. Жили по-спартанські: військові містечка, збори, переїзди, навіть у наметі якось довелося мешкати. З малечку Валерій бачив, які спортивні й фізично розвинені солдати і офіцери. І сам хотів досягти того ж. Тож і почав займатися спортом.

У середній школі та технікумі з юнаком займався чудовий, заслужений тренер СРСР Василь Михайлович Кухно, який навчив не лише спортивним звершенням, а і наполегливості і волі до перемоги. Потім Терещенко навчався в Київському державному інституті фізичної культури, жив у гуртожитку, старанно займався, досяг успіху. І знову поталанило із вчителем –  тренувався під керівництвом заслуженого тренера СРСР Анатолія Якимовича Коваленко.

Згодом Валерій Іванович і сам почав працювати тренером, і, враховуючи успіхи його учнів, можна стверджувати – дуже гарним тренером: Олександр Юрков став дворазовим переможцем кубка Європи з десятиборства. Юрій і Сергій Блонських – неодноразові чемпіони України, срібні призери кубків Європи з десятиборства. Володимира Михайленко здобув срібло у «Всесвітній студентській універсіаді» з десятиборства.

До роботи в Українському гуманітарному інституті м. Буча завідував кафедрою фізичного виховання національного університету державної фіскальної служби України. Зараз працює в УГІ, оскільки, як зізнається Валерій Іванович, йому подобаються присутні тут порядок і дисципліна, а також позитивне ставлення до здорового способу життя.

«У планах на майбутнє: розвинути в інституті ігрові види спорту: футбол, волейбол, баскетбол, великий теніс тощо, – розповідає завідувач кафедри. – Із задоволенням розширю секції фітнесу і атлетичної гімнастики. Крім того, всіляко буду сприяти будівництву басейна в УГІ.»

У 17-ту річницю Незалежності України Валерій Терещенко отримав державну нагороду від Президента України – почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України».

Нині під керівництвом завідуючого кафедри теорії та методики фізичного виховання діють спортивні секції, такі як футбол, волейбол, баскетбол, великий теніс, пін-понг, легка атлетика та гімнастика. А також розвивається спортивна база, що дає інтеграцію в життя Бучі. Завдяки зусиллям Терещенко В.І., стартувало будівництво нового футбольного поля та спортивного майданчика на території кампусу. На майбутнє заплановано облаштувати баскетбольний та волейбольний майданчики та  провести різноманітні змагання з різних видів спорту на спортивному полі, яке буде збудоване незабаром.

З кожним роком спеціальність фізичного виховання набуває актуальності в колі сучасної молоді, яка розуміє важливість здорового способу життя і заняття спортом. Останнім показником був день відкритих дверей, який відбувся на території інституту 24 березня. Опитування відвідувачів показало, що у наступному році більша частина майбутніх студентів бажають навчатися саме на кафедрі ТМФВ УГІ. Юнаки та дівчата обрали своїм вчителем заслуженого тренера Валерія Терещенко, оскільки бажають стати талановитими спортсменами, відомими не лише в Україні, а і за її межами.

Президент освітнього центру Андрій Шевчук говорить:

«Із приходом Валерія Івановича кафедра отримала нове життя. Для інституту це велика перевага – мати таку людину на посаді завідувача. Тому що це людина із досвідом спортсмена, науковця, керівника. Він долучає нових спеціалістів і сам живе в повному розумінні цього виразу «своєю роботою»: працює і вранці, і ввечері. У нього є дуже багато планів, і ми їх поступово реалізовуємо.»

Хоча Валерій Терещенко керівник, без занять зі спортсменами, як справжній тренер, ніяк не може. А тому особисто веде секції бадмінтону, створені персонально для працівників УГІ.

Студенти зізнаються, що поважають Валерія Івановича за вміння,  знання, цікаву подачу матеріалу, вимогливість і турботу про них. Він дуже болісно сприймає певні невдачі студентів, а особливо команди з футзалу, тому завжди особисто контролює заняття гравців. Вихованці інституту горді тим, що займаються у високофахового тренера, який, крім того, є для них Другом і Вчителем.

Євгеній Семеняк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *