18 Січ

В УГІ й УАТІ відкрився другий етап конкурсу студентських проектів. Проекти-переможці отримають фінансову підтримку в розмірі двох-трьох тисяч гривень. Консультації, прийом заявок і визначення переможців продовжаться до кінця лютого. Реалізація проектів – до середини травня.

Мета конкурсу – підтримати студентські ініціативи в освітньому процесі та позанавчальній діяльності. Відповідно до положення групою проекту керує студент, а участь викладача в ній не обов’язкова. Якщо ж викладач взаємодіє зі студентською групою, він виконує роль експерта.

Проекти можна розробляти за такими напрямками: популяризація та тиражування досвіду кращих студентів; адаптація першокурсників до навчального процесу; розробка модулів та практичних завдань в рамках навчальних дисциплін і застосування комп’ютерних та інтернет-технологій; поліпшення екологічної ситуації на території УГІ; зміцнення партнерства з місцевою громадою, роботодавцями, українськими та зарубіжними вузами.

У першому семестрі студенти УГІ розробили і реалізували два проекти. Першою «ластівкою» був проект журналістів, спрямований на модернізацію новинного сайту «Рука допомоги», присвяченого соціальним ініціативам УГІ й УАТІ. Заходи планували і виконували студенти Аня Рябенко, Аня Балігар, Софія Завірюха, Віка Півень, Карина Цимбук, Євген Лященко, а роль експерта виконувала співробітник кафедри журналістики Світлана Рибак. Група з’їздила за досвідом на кафедру журналістики в Острозьку академію та окреслила заходи для більш стійкої роботи сайту.

Ініціаторами та виконавцями проекту «Коучінг в англійському ресторані» були студенти-філологи Інна Хохлюк, Катя Смоленська, Надя Поспєлова. Експертну допомогу їм надала викладач психології Ірина Вятоха. Студенти оволоділи основами методики коучінгу у вивченні англійської та провели тренінг для одногрупників.

Більш детально з результатами і умовами можна ознайомитися на сторінці сайту http://ugi.edu.ua/konkurs-studentskih-proektiv/

З питань конкурсу звертатися: nkhlebnikova@ugi.edu.ua (Хлєбнікова Надія Володимирівна)

Напишіть коментар