Організація секційної роботи на Кафедрі фізичної терапії, ерготерапії та фізичного виховання

На базі Кафедри фізичної терапії, ерготерапії та фізичного виховання діє чотири спортивні зали: ігровий зал, тренажерний зал, фітнес зал, зал настільного тенісу, а також лабораторія «Анатомії та фізіології людини» (304 аудиторія адміністративного корпусу). Значне місце займає робота спортивних секцій: з волейболу, настільного тенісу, футболу, міні-футболу, легкої атлетики, фітнесу, які працюють за розкладом у вільний від основних навчальних занять час. Секції допомагають здобувачам освіти активно підвищувати спортивну майстерність із різноманітних циклічних та ігрових видів спорту.

Відповідальний за організацію секційної роботи – викладач кафедри фізичної терапії, ерготерапії та фізичного виховання Костенко Станіслав Володимирович.

На базі багатофункціонального комплексу (БФК) Українського гуманітарного інституту проводяться численні зовнішні та внутрішні турніри: щорічні турніри з футболу, волейболу, Спартакіади для школярів загальноосвітніх навчальних закладів міста Буча. Цікавим та корисним є досвід проведення благодійних турнірів із футболу «Грай заради життя», які організовуються спільними зусиллями Українського гуманітарного інституту, молодіжного руху «Upstream» та Бучанскої міської ради.

Інститутські змагання часто організовує Студентська рада УГІ. Зараз посаду Міністра спорту обіймає  Михаїл Іванчук. За його словами, основними завданнями роботи спортивних секцій є:

1) всебічний гармонійний розвиток;

2) формування спеціальних знань, умінь та навичок, потрібних для успішної діяльності у видах спорту;

3) засвоєння техніки й тактики обраного виду спорту;

4) забезпечення необхідного рівня розвитку рухових якостей, можливостей функціональних систем організму;

5) виховання належних моральних і вольових якостей;

6) отримання теоретичних знань і практичного досвіду, потрібних для успішної тренувальної та змагальної діяльності.

У 2018 році команда УГІ з футзалу виборола Кубок Немішаєвого у Першій лізі. У турнірі взяли участь 24 команди з Київської області. Хлопці зіграли 6 ігр, перш ніж здобули 18 березня 2018 року відкритий Кубок Немішаєвого. У переможному матчі спортсмени виграли з рахунком 6:5.

Також проводились «неординарні» турніри під гаслом «Мат – не наш формат», коли гравці грали у футбол без використання лайливих слів.

А одного разу футбольна команда УГІ зіграла історичний матч із дівочою Збірною України з футболу. Тоді матч, з рахунком 10:5, закінчився перемогою дівчат.

З 2014 року щорічним і традиційним є проведення Спартакіад для школярів загальноосвітніх навчальних закладів міста Буча. Організаторами виступають Український гуманітарний інститут, а саме Кафедра фізичної терапії, ерготерапії та фізичного виховання на чолі з завідувачем, професором Опаріним Олексієм Анатолієвичем, відділ освіти з питань фізичної культури та спорту Бучанської міської ради.