Приймальна комісія +38 073 432 54 33 Секретар ректора +38 097 818 13 37

Яке воно, життя у гуртожитку?

Студентське життя —  найкращі роки. Найбільш запам’ятовуються ті часи, коли живеш у гуртожитку. Ти залишаєш рідний дім, виходиш із зони свого комфорту і їдеш у незнайоме місце, до чужих людей і твоє життя, доросле життя, починається з нової сторінки. Для когось це справжнісінький рай, а для когось – пекло. То як живеться у гуртожитку? Про це нам розповість студентка першого курсу Українського гуманітарного інституту.

Розкажи трохи про себе. Як тебе звати? Звідки ти приїхала? Яка спеціальність?

Мене звати Леся, мені 17 років, я приїхала з Черкаської області, місто Звенигородка. Я навчаюсь на кафедрі романо-германської філології, обрала я її тому, що мені подобається вивчати англійську та німецьку мови. І я хотіла б пов’язати своє життя з мовами та перекладом.

Отже, ти живеш у гуртожитку. Розкажи, який він, яка кількість дівчат в одній кімнаті, чи подобається тобі тут?

Так, я живу в гуртожитку. Він досить великий, має чотири поверхи, на кожному поверсі 16 кімнат. У нас блокова система, тобто кожні дві кімнати мають окремий санвузол. В кімнаті живуть чотири людини. На кожному поверсі є невеличке фойє, де розміщені диванчики, там можна приємно провести час або просто повчитися.

Мені подобається жити в гуртожитку, тут дуже весело, ти постійно знаходишся зі своїми друзями, ви спілкуєтесь 24/7, і взагалі сумно не буває, тут ти проживаєш найяскравіші моменти, які ніколи не забудеш.

Які стосунки в тебе з сусідками по кімнаті?

Стосунки з сусідками чудові, одна з них навчається разом зі мною. Дві інших дівчини навчаються на журналістиці. Ми всі різні за темпераментами, але знайшли спільну мову, на вихідних разом можемо поїхати прогулятися Києвом, іноді можуть виникати конфлікти, але швидко та мирно їх вирішуємо, це нормально, ми, можна так сказати, стали сім’єю. У кожній я знайшла частинку себе.

Чи ходять студенти один до одного в гості, в кімнату?

Так, ми часто ходимо один до одного в гості, наприклад, якщо не вистачає якихось продуктів, то можна позичити й нам не відмовлять. Або просто заходимо до своїх подруг поспілкуватися. В кожній кімнаті є своя атмосфера і мені дуже цікаво, який вигляд мають інші кімнати, як гарно дівчата прикрашають їх, у кожної свій особливий дизайн. В одній кімнаті незвичайно розвішані гірлянди на стелі, в інших гарні постери на стінах. Це, можна сказати, надихає на створення особливої атмосфери у своїй кімнаті.

Чи влаштовуєте ви якісь піжамні вечірки або дівочі посиденьки?

Таких масштабних дівочих вечірок ще не було, але сподіваюсь, що скоро буде. Дівочі посиденьки у нас по вечорах: якщо маємо час, то ми сідаємо разом пити чай з солодощами та дивимось фільм або серіал. Або просто щось обговорюємо, розповідаємо, як пройшов день, які цікаві моменти були, щось більше один про одного дізнаємося.

Як тут із харчуванням?

Спочатку я харчувалась у їдальні, але згодом всією кімнатою вирішили готувати самі, ми купили холодильник та мультиварку. З таким мінімальним набором побутової техніки легше готувати собі їжу, тим паче ти це можеш робити, коли тобі буде зручно. І прийом їжі не буде залежати від розкладу їдальні.

Як навчатися у гуртожитку?

Навчатися у гуртожитку зручно, бо є інтернет. Якщо в тебе хороші сусідки, які розуміють, що тобі деякий час потрібна тиша, щоб зосередитись, вони навіть можуть допомогти, пояснити, якщо ти щось не розумієш. Наприклад, одна добре розуміє інформатику, інша – англійську, і ти можеш звернутися до них. У двох дівчат з моєї кімнати є ноутбуки і я можу позичити в них, щоб зробити презентацію або реферат, і це навіть полегшує навчання.

Що ти можеш порадити першокурсникам, які приїдуть наступного року у гуртожиток?

По-перше, бути дружелюбним та налагодити стосунки з сусідами по кімнаті, бути охайнимт, щоб з вами було приємно жити в одній кімнаті.

По-друге, якщо деякі не захочуть харчуватись у їдальні, то варто одразу купити мультиварку, а щоб не псувались продукти та страви краще придбати ще й холодильник.

По-третє, не везти з собою весь свій гардероб, тому що в кімнаті ви будете жити не одні, і щоб всім вистачало місця, беріть те, що справді необхідне і не буде висіти у шафі весь семестр.

А головне, насолоджуйтесь студентськими роками!

Маргарита Стралківська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *