Приймальна комісія +38 073 432 54 33 Секретар ректора +38 097 818 13 37

Чим студентів приваблює дистанційне навчання?

Чим студентів приваблює дистанційне навчання?

Всі ми любимо прокидатися пізніше, спати та робити кілька справ одночасно. Чим студентів приваблює дистанційне навчання?

Ти можеш вчитися коли хочеш, що особливо подобається тим, хто не встиг знайти багато знайомств в інституті. Також є можливість вчитися і паралельно працювати, що теж варто відзначити.

Позитивні сторони дистанційного навчання:

  1. Головною перевагою дистанційного формату є те, що студент може отримувати знання, знаходячись де завгодно. Важливою вимогою є наявність стабільного доступу до Інтернету.
  2. У процесі дистанційного навчання більшість матеріалу засвоюється студентом самостійно, а це дає можливість вільно планувати свій особистий час та поєднувати з іншими видами діяльності.
  3. У дистанційному форматі вивчаються такі дисципліни, які згодом стануть у нагоді професійній діяльності. До того ж, таке навчання допомагає позбавити надмірностей академічної освіти.

Також в такого навчання є і мінуси, наприклад:

  1. Нам не варто забувати, що людина – істота соціальна, їй необхідно спілкуватися та підтримувати контакти з іншими. Під час дистанційного навчання студент не має змоги повноцінно спілкуватись з друзями або викладачем.
  2. На очній лекції людина вчиться виділяти найбільш важливу інформацію з величезного потоку, що, на жаль, дистанційне навчання дати не може.
  3. Звісно, це час перед гаджетом, що погано впливає на зір.
  4. Виникає сильне бажання відволіктись від навчання на користь чогось іншого.

В Україні дистанційна форма освіти впроваджується вже понад десять років. Відправною точкою можна вважати 2002 рік, коли Міністерством освіти і науки України був запроваджений експеримент з дистанційного навчання. Однією з можливостей, яку відкрила перед системою освіти і суспільством загалом впровадження дистанційної освіти була перша затверджена Кабінетом Міністрів України Програма розвитку системи дистанційного навчання 2004-2006 р. (постанова КМУ від 23.09.2003 р. № 1494). З розвитком технологій у 2013 році затверджується нове Положення про дистанційне навчання.

Перший заклад загальної середньої освіти в Україні, який отримав ліцензію на провадження освітньої діяльності без очного формату став Центр освіти «Дистанційна школа «Оптіма».

У 2019-2020 навчальному році функціонувало 182 школи, в яких, зокрема, були учні на дистанційній формі навчання. На тепер за оперативною інформацією місцевих органів у сфері освіти таких шкіл уже 233. Серед них – 185 закладів загальної середньої освіти комунальної форми власності та 48 – приватної. 19 шкіл приватної форми власності здійснюють навчання тільки за дистанційною формою.

В цілому, дистанційне навчання – це корисно і потрібно студентам, якщо, звісно, це відбувається не часто.

Веніамін Степанюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *