Приймальна комісія +38 073 432 54 33 Секретар ректора +38 097 818 13 37

Книги для зимового вечора

Погодьтеся, що зимові вечори просто створені для того, щоб посидіти і почитати цікаву книгу. В холодну пору хочеться чогось із зимнім настроєм. Ось невеликий список того, що можна почитати холодним зимнім вечором.

«Подарунок від кота Боба» Джеймс Боуен

Історія про бездомного кота Боба, який врятував життя вуличному музиканту підкорила серця багатьох. «Подарунок від кота Боба» – це продовження історії цих двох товаришів: Джеймса і кота. До зустрічі зі своїм рижим товаришем Джеймс ніколи не любив Різдво, але Боб все змінив. Він у буквальному сенсі подарував своєму хазяїнові нове життя, створив справжнє різдвяне чудо.

«Дари волхвів» О. Генрі

Молоде подружжя – Джим і Делла протягом року таємно відкладали гроші на подарунок один одному. Але виявляється, що грошей не вистачає. Тому напередодні Різдва кожен з них має пожертвувати найціннішим в своєму житті. Все це заради кохання. Назва новели символічна та з біблійним підтекстом. Волхви – це мудреці, які започаткували традицію дарувати подарунки, принісши дари немовляті Ісусу. Це оповідання вважається одним із найкращих різдвяних історій. Адже в ньому відтворена атмосфера свята, тепла, затишку, любові, самопожертва та цінності. “Любов – це єдина річ, що її можна сміливо віддати, і вона повернеться до тебе сторицею. Бережіть квітку любові, яка росте у цій книжці”.

«Маленька книжка про любов» Ульф Старк

Кожен вірить у диво, так само й Фред – головний герой книги. Його мама працює контролером в міському транспорті, а тато знаходиться на війні. Він скучив за ним та й частенько бачить свою маму засмученою. Вони зараз у скрутному становиші, тому мама Фреда намагається заробити побільше грошей, адже скоро Різдво. Крім цього у нього ще проблеми в школі, однак все погане зникає, коли він розуміє, що закоханий в свою однокласницю Ельсу. Добра, щира книга про любов, труднощі та, звісно ж, про диво.

«Різдвяне диво містера Тумі» Сьюзан Войцеховски
Книга для дітей, але в простій історії містера Тумі закладений дуже глибокий сенс, який зачіпає і дорослих. Книга про любов і спокуту. Про людину, яка закрилася в собі через біль, але чарівне Різдво подарувало їй надію, без якої життя просто немислиме.

«Най сніжить. Три романтичні історії на свята» Джон Грін, Морін Джонсон, Орін Міракл

Герої цих історій пов’язані між собою, а об’єднує їх всіх снігова віхола, яка відбувається напередодні Різдва в невеличкому містечку Грейстаун. Потяги зупиняються, машини застрягають у снігу, а люди через погану погоду сидять вдома. Героїня з якою читачі познайомляться в першій оповіді, через негоду змушена була вибратися зі свого потяга та посидіти в затишній кав’ярні. Вона навіть не здогадується, що один її вчинок змінить життя інших героїв. В книзі багато снігу, тепла, романтики, цікавих та кумедних моментів, вафель.

«Різдвяна історія» Чарльз Діккенс 

Нетлінна класика і, мабуть, «найзимовіша» книга. Історія старого скнари Скруджа, людини, чий сенс життя  – гроші. Цей похмурий чоловік відмовляється розуміти, чого люди так чекають на Різдво і так йому радіють. Відпочивають, не працюють  – яка ж з того вигода? Благодійники навколо, так і хочуть здерти грошики! Ще й клерк відпрошується додому… Як же це все огидно!

Буркотун Скрудж вирушає додому, навіть не здогадуючись, які гості там чекають на нього і як за одну ніч перевернеться його життя… Це не тільки ідеальна книга для створення святкової атмосфери, а й можливість зробити для себе корисні висновки. Сніг за вікном, міцний чорний чай з лимоном і «Різдвяна історія» – кращий рецепт для зимового вечора.

«Різдво в будиночку Петсона» Свен Нурдквіст

Книжка дитяча, але чарівні ілюстрації і наймиліші герої легко підкорюють дорослих. Перед Різдвом справ у Петсона і Фіндуса по вуха: треба розчистити сніг, сходити за ялинкою, купити частування і спекти імбирне печиво. Але в найнезручніший момент Петсон ухитрився підвернути ногу. Невже друзі залишаться без різдвяної вечері?

Мар’яна Сидорочкіна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *