Приймальна комісія +38 073 432 54 33 Секретар ректора +38 097 818 13 37

УГІ відвідали представники освітньої платформи Erasmus

Днями Український гуманітарний інститут приймав представників Християнського університету Driestar (м. Гауда, Південна Голландія). Цей заклад педагогічної освіти є частиною європейської платформи Erasmus Плюс  — програми обміну студентів, викладачів та науковців країн-членів Євросоюзу, а також Ісландії, Ліхтенштейну, Македонії, Норвегії і Туреччини. Програма надає можливість навчатися, проходити стажування чи викладати в країнах, які беруть участь у програмі.


До слова, Єврокомісією Erasmus визнано найуспішнішою освітньою програмою ЄС і важливим інструментом боротьби з молодіжним безробіттям.

Іноземних гостей – викладачів європейського вишу, – Яапа Браксму та Кеса ван дер Влоеда, – присутнім у аудиторії представила ректор УГІ Людмила Штанько.

«Програму названо на честь видатного голландського мислителя, ученого і теолога епохи пізнього Відродження Еразма Роттердамського, який багато мандрував Європою, навчався і викладав у різних університетах», – зазначила присутнім керівник українського вишу, закликаючи студентів УГІ активно брати участь у програмі.

Після виступу ректора, слово було надане гостям.

Голландські викладачі докладно розповіли про програму Erasmus +, яка спрямована на активізацію міжнародного співробітництва та підвищення мобільності серед студентів, викладачів, науковців європейських університетів та вищих навчальних закладів, а також про історію, мету та місію університету, який вони представляють на українській землі.

Під час інтерактивного заходу студенти запитували гостей щодо умов для вступу до голландського вишу, як отримати гранти для навчання у Європі тощо.

Попри зимові холоди, зустріч відбувалася у теплій, дружній атмосфері.

Знаковим є і те, що виступ гостей, а також спілкування з ними студентів і викладачів УГІ відбувалося англійською мовою.

Аркадій Коваль

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *