Приймальна комісія +38 073 432 54 33 Секретар ректора +38 097 818 13 37

УГІ приєднався до проєкту цілей сталого розвитку

З 18 по 26 вересня по всьому світу проводиться проєкт досягнення цілей сталого розвитку. Цього року Український гуманітарний інститут приєднався до цього тижню з проєктом «Фінансова обізнаність студентів не економічних спеціальностей».

Захід проходив для популяризації та заохочення студентів розвиватися в економічному напрямку.

Було проведено опитування задля того, щоб дізнатися наскільки обізнані у фінансові сфері студенти не економічних спеціальностей. Був запрошений гість, колишній студент Українського гуманітарного інституту, Артем Діхтярук. Артем, навчаючись в УГІ, опанував дві спеціальності: філологію та менеджмент. Він розповідав, для чого економічна грамотність студентам, як вона знадобиться для кар’єри і подальшого практичного життя. Спікер також поділився своїм досвідом і розказав, як економіка вплинула на його подальшу кар’єру.

«Наша ціль: заохотити студентів інших спеціальностей до обізнаності у фінансовій сфері, тому що економічна грамотність знадобиться у будь-якій професії, навіть якщо вони будуть найманими працівниками. А якщо вони створять власний бізнес, то вже будуть знати, які етапи потрібно пройти, як реєструвати бізнес, що їм потрібно і як все це організувати. Ми вважаємо, що для наших студентів це буде корисно», – розповідає Людмила Штанько, ректорка УГІ.

Також було проведено анкетування для з’ясування того, в якій формі студентам було б цікаво отримувати ці знання. 187 студентів пройшли опитування. 16,7 % вибрали вибірковий предмет, 29,5 % студентів обрали курси, на яких вони могли б дізнаватися потрібну інформацію і 46,2% обрали зустрічі із обізнаними спікерами.

Цей тиждень був ознайомленням для студентів. у подальшому планується проводити курси чи зустрічі для бажаючих.

Мар’яна Сидорочкіна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *