Приймальна комісія +38 073 432 54 33 Секретар ректора +38 097 818 13 37

Лондон для школярів в Українському гуманітарному інституті

Лондон для школярів в Українському гуманітарному інституті

Український гуманітарний інститут не тільки дає хорошу освіту своїм студентам, але й веде активну просвітницьку діяльність і тісно співпрацює зі школами Бучі, Ірпеня та Києва. У в зв’язку з цим, 26 листопада до студентського містечка завітали гості, 130 учнів із викладачами. Саме цього дня їм випала чудова нагода провести декілька годин у Лондоні не виїзджаючи із Бучі.

Як це відбувалося? Студенти другого курсу напряму підготовки «Філологія» запропонували гостям відвідати визначні місця столиці Англії. Для цього кожний із екскурсоводів обрав відомі англійські пам’ятки та уявно помістив їх на територію кампусу.
Спершу, гості мали нагоду завітати до відомого спортивного комплексу «Wembley», роль якого чудово зіграв багатофункціональний спортзал. Керував екскурсією по визначній споруді Володимир Клімук. Він не тільки розповів про стадіон, але й дав можливість присутнім поспілкуватися з головним тренером української збірної по футболу, яким виступив викладач фізичного виховання Юрій Іванович Бойко.

Після цього школярі відправилися на прогулянку до Лондонського «Hyde Park», моделлю якого слугувала площадка біля озера. Інна Джердж розповіла дещо про парк. Школярі мали можливість відповісти на поставлені нею питання і отримати пам’ятні сувеніри.

Останнім пунктом екскурсії був позначений візит до Собору Святого Павла, про який розповідала Віолета Сущая. Вона провела гостей галереями храму, що вражали своєю вишуканістю і стали фінальним акордом у екскурсії.
Однак, на цьому програма не закінчилася. Після екскурсії на школярів та їх наставників чекало не менш фантастичне свято – «Вечір англійської пісні». Оформлення залу було витримане у стилі англійського ресторану, що створювало затишну і приємну атмосферу. Ведучими вечора були Свиденко Альона та Василенко Олег – студенти 1-го курсу. Молоді люди вміло створили гарний настрій і повели слухачів світом англійських пісень.

Першою на сцені виступила Анна Федусь, студентка першого курсу, із піснею «Алелуя», яку написав канадський поет Леонардо Коен. А далі, один за одним, звучали відомі хіти. На сцену виходили нові виконавці і аудиторія раз за разом вибухала шквалом аплодисментів. Під час вечора були виконані такі пісні: «My Heart Will Go On», «He Knows My Name», «Yesterday», «I Will Always Love You» та інші. Особливо глядачам сподобалась пісня «Let My People Go» у виконанні Михайла Рибачука та Ангеліни Кормош.

А щоб присутні у залі не були просто спостерігачами, але й могли взяти участь, для них провели декілька конкурсів. Школярі могли проявити себе у знанні англійської мови, акторській майстерності та командному дусі. Смачні тістечка доповнювали атмосферу вечора і підсолоджували настрій.

В кінці програми відбулася ще одна подія: підписання договорів про співпрацю між школами та Українським гуманітарним інститутом. Представники навчальних завладів обмінялися взаємними побажаннями і висловили сподівання, що їхня співпраця стане ще тіснішою і принесе багато користі.

Проте все приходить до свого завершення і подорож школярів до Англії також мала своє завершення.
Після закінченню програми школярі охоче ділилися враженнями, хоча навіть без слів було зрозуміло, що вони були задоволені.
«Таке відчуття, що ми побували в Англії» – Кухар Тетяна
«Враження від вечора просто неймовірні. Дуже сподобалось» – Шнуренко Світлана.
Викладачі також не скупилися на коментарі. Ось що розповіла нам вчитель Бучанської спеціалізованої ЗОШ І-ІІІ ст. №5: «Про інститут чула давно, але сьогодні отримала нагоду побачити все на власні очі. Враження просто неймовірні, дуже сподобалось. А оскільки тут навчається один із моїх випускників, то вдвічі приємно».

Викладачка Бучанської загальноосвітньої школи №1 Музика Олена Василівна – «Дуже сподобалось свято. Для наших учнів це корисний досвід, адже тут вони могли попрактикуватися в англійській і відкрити для себе нові грані Англії. Сподіваюся, що наша співпраця з Інститутом і надалі буде плідною».
Адміністрація Українського гуманітарного інституту, що влаштувала дане свято, покладає велику надію на подальшу співпрацю зі школами Бучі, Ірпеня та Києва. Сподіваємось, підписані договори покращать ситуацію. Коментарі з цього приводу надала Людмила Олександрівна Штанько.

Як прийшла ідея провести для школярів цей захід? 
Ідея народилася серед співробітників рекламного відділу. Кривцун Ксенія Русланівна, викладач кафедри романо-германської філології та порівняльно-історичного й типологічного мовознавства, проводила відкрите заняття «Екскурсія по Лондону» зі студентами другого курсу. Я дуже хотіла туди потрапити, але не вийшло. (Сміється) Та й взагалі, ми давно бажали запросити школярів у гості і провести для них якусь цікаву програму. І ось так виникла думка повторити цю екскурсію по Лондону для всіх. Крім того, дуже допомогла ідея студентської ради провести вечір англійської пісні. Співробітники запропонували поїхати з таким концертом в одну із шкіл, але згодом ми подумали: а навіщо їхати до школи, якщо можна запросити кілька шкіл до нас і об’єднати екскурсію по Лондону і «Англійський вечір» в одне фантастичне дійство?

З якою метою влаштовувалася екскурсія?
З метою популяризації вивчення англійської мови, оскільки зараз спостерігається тенденція до зниження рівня знань серед школярів з усіх предметів. І англійської мови зокрема. Хотілося підняти бажання вчитися на такий цікавий рівень, занурити їх у цю атмосферу Англії, щоб вони відчули себе за кордоном, в англійському ресторані і щоб їм захотілося вивчати мову.

Як далі плануєте співпрацювати зі школами?
Взагалі, ми співпрацюємо вже давно. Наші студенти проходять практику на базі цих шкіл, проводять соціальні проекти, такі як, наприклад «Адреналін».
Однак, прийшов час, так би мовити, «узаконити свої стосунки». Тому ми підписали договори про співпрацю. Хотілося б проводити більше проектів спільно із школярами, щоб вони також могли брати безпосередню участь і розвиватися далі у цьому напрямку. І також хочеться, щоб Український гуманітарний інститут став молодіжним центром, щоб школярі вступали сюди не тільки для навчання, але й розвитку у всіх напрямках.
Отже, цього вечора був закладений фундамент. Сподіваємось, що в майбутньому будемо розвиватися і вдосконалюватися.

Інна Сокольська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *