Приймальна комісія +38 073 432 54 33 Секретар ректора +38 097 818 13 37

Виражаємо співчуття з приводу смерті Валерія Івановича Терещенка

Виражаємо співчуття з приводу смерті Валерія Івановича Терещенка

9 листопада помер завідувач кафедри Теорії та методики фізичного виховання Валерій Іванович Терещенко. Причиною смерті стала коронавірусна хвороба.

Валерій Іванович народився 7 травня 1941 року. В Українському гуманітарному інституті з 2016 працював завідувачем кафедри, а також викладачем професійних дисциплін. Його любили студенти і колеги. Він був суворим, але добрим, терплячим, завжди заступався за студентів.

Професор, кандидат педагогічних наук, почесний професор НУДПС України, радник податкової служби І рангу, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Заслужений тренер України, майстер спорту з десятиборства, чемпіон та володар Кубку України, чотириразовий переможець першості ВЦРПС, суддя Національної категорії з легкої атлетики, відмінник освіти України. Підготував понад 20 спортсменів високого класу, з них: учасники Олімпійських ігор, чемпіонів світу та Європи, володарі та призери Кубку Європи, чемпіони та призери всесвітніх універсіад, чемпіони України. Автор понад 265 наукових праць, зокрема: 4 монографій, 28 навчальних посібників, 18 авторських свідоцтв за винаходи в галузі фізичної культури і спорту.

Таких здобутків він досягнув за 63 роки роботи.

Адміністрація Українського гуманітарного інституту виражає співчуття дружині, дітям, рідним, друзям, колегам та студентам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *