Приймальна комісія +38 (073) 432 54 33 vstup@ugi.edu.ua
Cекретар ректора +38 (097) 818 13 37 office@ugi.edu.ua

Search
  • This topic is empty.
Перегляд 7 гілок відповідей
  • Автор
    Записи
    • #83003 Відповісти
      Vitalina Korobko
      Хранитель

      Шановні здобувачі та випускники освітньої програми 035 «Філологія»!

      Пропонуємо до Вашої уваги проєкт освітньої програми: 035 «Філологія» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.
      Кваліфікація: бакалавр філології (англійська і німецька мови та література).

      Щиро запрошуємо Вас взяти активну участь в обговоренні ОПП – 035 «Філологія».

      1. Які предмети вам сподобалися під час навчання на освітній програмі, а які, на Вашу думку, потребують доопрацювання та вдосконалення?
      2. Що, на Вашу думку, слід додати або вилучити з усіх видів практик, які Ви проходите або проходили протягом навчання на цій освітній програмі?
      3. Як Ви вважаєте, наскільки мета, предметний зміст та завдання освітньої програми забезпечують досягнення компетентностей та програмних результатів навчання, визначених у стандарті вищої освіти за спеціальністю 035 «Філологія»?
      4. Які ваші пропозиції щодо вдосконалення ОП? Наприклад: залучення додаткових викладачів, покращення міжнародної та академічної мобільності, нові вибіркові дисципліни тощо.

      Чекаємо на ваші пропозиції та зауваження.

      З повагою,

      гарант освітньої програми Ірина ВАКУЛОВА

    • #83181 Відповісти
      Вікторія Гальчинська
      Гість

      Я закінчила 2 курс, щиро вдячна всім своїм викладачам за отримані знання.
      Але, на жаль, дізналась, що цього семестру в нас не буде занять з Клімуком Володимиром Володимировичем.
      Мені дуже подобається його компетентність та мотивуючий, комплексний підхід до викладання.
      Дуже хотілося б, щоб він працював з нами частіше!

    • #83184 Відповісти
      Владислава Слюсарська
      Гість

      Свої студентські роки я згадую з великим задоволенням. Саме тут я змогла отримати гарні знання іноземних мов. Зараз через обставини я змушена проживати у Німеччині. Кожного дня я спілкуюсь з іноземцями на різні теми, будь то робочі моменти, або проста дружня бесіда. Може через це я трохи відчуваю брак практичних знань з німецької мови. Тому, на мою особисту думку, було б добре додати години для вивчення другої іноземної мови.

    • #83185 Відповісти
      Анна Харченко
      Гість

      Дуже подобається система вибіркових дисциплін, яка існує в нашому інституті. Але вибір для професійних дисциплін, на мій погляд, варто б було урізноманітнити. Дуже хотілось би, щоб у блоці вибіркових дисциплін було більше дисциплін на переклад. Дякую

    • #83192 Відповісти
      Анастасія Берецкі
      Гість

      Дякую нашому УГІ. Тут я отримала і знання і друзів. Дуже сумую за парами англійської та студентськими роками.

      Є пропозиція, що покращити. На мій погляд в нас трошки ускладнена система викладання англійської мови. Предмет наче один, а модулів може бути і 4 і 5. Викладачі різні. На старших курсах наче вже все увійшло в систему, але пам’ятаю що на першому курсі плуталась. Чи не можна якось розділити предмети? Наприклад, зробити граматику окремою дисципліною? Це важливий предмет, в нього багато вкладається зусиль, хай він, як варіант, буде окремим предметом.
      А маленькі дисципліни, навпаки було б зручно вивчати блоками. В програмі є кілька базових предметів, які дають основу знань з мови, літератури та їх історії. Перший рік навчання – саме для них.

    • #83194 Відповісти
      Марк Куцурубенко
      Гість

      Згадую із вдячністю наших викладачів, та їх роботу. Пари були насиченими та цікавими, особлива подяка за індивідуальний підхід до кожного з нас, студентів, за бажання нас надихати та підтримувати. З особливою теплотою і вдячністю згадую викладачку зарубіжної літератури Ірину Василівну Вакулову. Вона майстерно вміє поєднувати вимогливість з гнучкістю, структурованість з креативністю. Я вдячний їй за те, що вона вміє надихати й зацікавити своїм предметом. Хотілось би, щоб студенти мали більше можливостей вчитись в неї, отримувати сучасні знання і опановувати сучасні методи навчання. Пропоную ввести в програму більше предметів, які б викладала Ірина Василівна.
      І ще хочу висловити подяку Ларисі Володимирівні Євдокимовій за її пари та особливо – за театральний гурток, який працює під її керівництвом. Естетична частина повинна бути в освітній програмі філолога. Бажаю успіхів театральному гуртку УГІ та наснаги й терпіння – Ларисі Володимирівні.
      Хочу ще відмітити Теорію та Практику Перекладу – теж важливий предмет. Добре було б, якби предметів, пов’язаних з практичним перекладом було б більше.
      Також ораторське мистецтво було хорошим предметом, в поєднанні з ТПП взагалі дуже потрібне майбутньому перекладачеві.

    • #83200 Відповісти
      Валерія Гринь
      Гість

      Цього року закінчила інститут. Дуже дякую нашим викладачам і працівникам за їх роботу. Знання, що я отримала, є дуже корисними для мого подальшого інтегрування в європейське суспільство. Але, як не дивно, трохи не вистачає знань з сучасної української ділової мови. Було б добре додати цю дисципліну як обовʼязкову, адже практика перекладу в університеті передбачає переклад на українську, а особисто мені, не вистачало такої навички.

    • #83315 Відповісти
      Федорова Марія
      Гість

      Добрий день)
      Як випускниця філологічної спеціальності, що живе за кордоном в силу обставин, хотіла би запропонувати таке покращення: збільшити об’єм німецької мови в програмі, а саме розмовної практики. Важливість німецької мови в європейському контексті зростає, і збільшення годин на розмовну практику допомогло б нам швидше інтегруватись в німецькомовне суспільство. Особливо ефективно було б залучити німецькомовного волонтера до викладання (як ми це робимо під час вивчення нашої першої іноземної мови – англійської).
      У загальному програма чудова, але додатковий акцент на підсилення німецької мови зробив би її ще кращою.

      Також я впевнена, що ми маємо більше уваги приділяти й покращенню своєї рідної мови, бо це потрібно і для грамотного перекладу, і для збереження нашої культури, і для спілкування без сумнівів і думок на кшталт “а як же це правильно сказати?”, “а чи не є це калькою?” тощо. На щастя, у нас була дисципліна з української мови, і велика подяка Анастасії Дмитрівні за надану інформацію! Та на мою думку, цьому все ж варто приділити більше часу.

Перегляд 7 гілок відповідей
Відповідь у темі: Обговорення ОПП 035 «Філологія» – здобувачі та випускники 2024
Ваша інформація: