Приймальна комісія +38 (073) 432 54 33 vstup@ugi.edu.ua
Cекретар ректора +38 (097) 818 13 37 office@ugi.edu.ua

Search

Проєкт встановлення Сонячної електростанції

Проєкт встановлення Сонячної електростанції

Росія постійно нападає на Україну в різних регіонах, не лише в прикордонних районах, де ведуться бойові дії; страждають не лише військові, а й цивільне населення. У попередні роки у нас були перебої з електропостачанням через атаки на об’єкти електропередач. Ми пам’ятаємо, як у грудні 2022 року ми були без електрики 4 дні поспіль, що було найважчим періодом для нас. Згідно з новинами, тоді було зруйновано близько 60% об’єктів електропередач у Київській області. Поволі об’єкти енергетики відновлювалися настільки, що ми все менше часу залишалися без світла.

З 22 березня 2024 року Росія систематично атакує не лише розподільчі, а й генеруючі об’єкти. Після знищення ключової електростанції Київської області ситуація погіршилася. Росія знищила 9,2 ГВт українських генеруючих потужностей. Пікове споживання взимку 2023 року становило 18 ГВт, а це означає, що знищено половину виробничих потужностей України. Вже є оцінки, що взимку будуть введені 20-годинні відключення електроенергії.

Аналіз ЮНІСЕФ кластеру освіти на зиму 2024 року показує, що від 2,4 до 6,4 годин навчання будуть втрачатись щодня, і що студенти втрачатимуть десь від 31 до 81 навчальної години на місяць, причому  найбільше постраждають ті, хто навчається виключно онлайн (від 60 до 160 годин на місяць). Саме тому ми заохочуємо студентів навчатися офлайн і жити в нашому кампусі. Але навіть коли студенти навчаються офлайн, нам потрібна електроенергія для навчання, харчування, опалення взимку та безпеки.

Голова парламентського комітету з питань енергетики каже, що «сонячні електростанції при школах … повинні з’явитися в кожному українському населеному пункті». Міністерство освіти погоджується з цією ідеєю, але не виділяє коштів на будівництво електростанцій. Враховуючи поточну ситуацію, ми шукаємо донорів для встановлення сонячних панелей, щоб зробити нашу школу більш стійкою. Раніше ми думали про це як про хорошу, але віддалену можливість розвитку, але, схоже, зараз це є необхідністю.

 Для забезпечення освітнього процесу планується встановити сонячну електростанцію потужністю 40 кВт на адміністративно-навчальному корпусі. Орієнтовна вартість проекту – $39 000 ($30 000 на матеріали, $9 000 на монтаж).

На жаль, не всі будівлі підходять для встановлення сонячних панелей. Тому, щоб забезпечити навчання в інших будівлях, а також опалення та базові потреби, планується встановити сонячну електростанцію потужністю 100 кВт на території багатофункціонального комплексу. Орієнтовна вартість проекту – $111 000 ($93 600 на матеріали, $17 400 на монтаж).

Будь ласка, допоможіть нам втілити ці проекти в життя. Навіть невелика пожертва може мати велике значення

Як підтримати?