Приймальна комісія +38 (073) 432 54 33 vstup@ugi.edu.ua
Cекретар ректора +38 (097) 818 13 37 office@ugi.edu.ua

Search
Без категорії

Майстер-клас з приготування їжі в мультиварці пройшов 24 вересня. Всі, хто хотів смачно поїсти, могли прийти на цей захід. Студенти, здавалося, прилетіли до актової зали, коли почули про піцу від Ліки, шарлотку від Тані, яка займається тим, що пече солодощі та неймовірно шикарні торти, та про Денисовий плов. Тим паче, що такі страви  можливо приготувати саме у мультиварці.

По обличчях студентів було зрозуміло, що деякі зовсім не вірили в те, що піцу можливо готувати у малесенькій чаші, а шарлотка може бути такою повітряною, я вже мовчу про плов… Та, не зважаючи на незвичний інструмент для приготування їжі, все вийшло смачним, навіть не було добавки. Але до кінця заходу більша частина студентів пішла через те, що процес приготування зайняв досить багато часу.

Відкривала захід Анжеліка Ювженко, міністр культури. Вона розповідала дещо таке, що і я зі своїм стажем кухаря не знала. Дівчина розповіла про те, як доглядати за чашею мультиварки, аби вона послужила довше, а також розкрила деякі лайфхаки приготування смачнючих делікатесів недорого, просто і швидко – якраз те, що необхідно студентам, які вічно не мають часу і коштів.

По ходу приготування наші шеф-кухарі розповідали рецепти, давали поради і розповідали про те, як взагалі вони опинилися на цьому заході сьогодні в ролі шеф-кухаря. Спочатку Денис Козоріз, голова УАТІ, і його помічник Артур розказували про те, як вони живуть в кімнаті і чи справді приготування їжі – це їх хобі. Як виявилося, в кімнаті частіше готує саме Денис, і, до речі, він не дуже любить, коли йому вказують, це стосується і приготування їжі.

Таня Ромалійська продемонструвала свої знання в приготуванні кондитерських виробів; розповіла нюанси, про які має знати кожна господиня. Було видно, що міксер у неї не перший раз в руках. А ще, вона сказала, що не обов’язково завжди дотримуватися рецептів, можна експериментувати і таким чином отримати щось нове, смачне і неочікуване. У неї навіть є сторінка в Instagram, присвячена суто тортам, тістечкам її власного приготування.

Було розраховано, що доки плов і шарлотка будуть готуватися, то саме піца буде утримувати народ, і цей план спрацював на ура! Увага всіх була прикута до приготування піци. Деякі першокурсники гадали, що інгредієнтів вистачить лише на одну, максимум на півтори піци, але, вже загартована студентським життям, третьокурсниця Ліка зробила  3 міні-піци.

Майстер-клас з приготування їжі в мультиварці тривав дві години. Після того, як їжа була приготована, студенти допомогли кухарям прибрати все приготоване в свої шлунки. А потім, вже і мультиварки і все останнє відправилося на свої місця – в кімнати.

Коментарі присутніх були лише позитивними. Більшість студентів за те, щоб частіше влаштовувати такі заходи. Адже вони роблять життя цікавіше, об’єднують студентів.

Марія Прокопчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *