Відвідуючи міжнародний експофорум, ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу, що відбувався 6 листопада в приміщенні ЕкспоПлаза, я отримала змогу побачити сучасне представлення цього виду діяльності.
Було представлена велика кількість підприємств, але мені хотілося б виділити не один, а декілька, тому що на мою думку вони найцікавіші. Хочу підкреслити те, що вони представленні у галузі харчової промисловості.
Я мала змогу скуштувати декілька видів кави у різних представників закладів. Першим із них був — «The Ponomarov’s Coffee Center». Де я змогла отримати всебічну інформацію про різні види кави. Інформація була надана у формі брошур. Власником центру являється Роман Пономарьов – суддя міжнародної кавовій нагороди ” Cup of Excellence ” , суддя українського чемпіонату бариста , а також член журі Ресторанної премії СІЛЬ. Інформація про цей заклад є на різноманітних сайтах в Інтернеті. Тому дізнатися більше кожному із нас не є складно.
Наступний заклад, що зв’язаний з діяльністю кави, був — «ISLA». Інформацію про їхню продукцію всі присутні змогли отримати з перших вуст. Хто мав бажання дізнатися більше деталей, давалася візитна картка. Також це є досить популярна кава свіжого смаження, не лише в Україні, а й в інших країнах світу.
В додаток до цього хотіла б також звернути увагу на виготовлення солодкої продукції, а саме меду, називається «Мёд Шмёд». З самої назви зрозуміло, що мова йтиме про мед. Ніколи раніше я не куштувала настільки велике різномаїття видів меду. Для відвідувачів представленні такі види: ванильный хрущ (кориця + ваніль), чих-пых (імбирь), ядрён батон (перец чили), няш-мяш (укроп), медвед (корица + финик), песец-молодец (чебрець), фокс мажор (шкірка апельсина), мохито (свіжа м’ята). Як і в вище представлених закладах тут надавалася брошура, з картинками самого меду, та з основними смаковими характеристиками кожного з них.
Організаторами була здійснена велика робота, адже окрім цих підприємств, було ще велика кількість інших. Це фірми, що пов’язанні з наданням послуг продажі посуду, техніки для ресторанів. Різні фірми представлення харчової продукції мережі супермаркетів та присутність відомих кухарів Європи.
Вся інформація, що була надана на форумі наштовхнула мене на думку, що в майбутньому я б хотіла відкрити свій власний бізнес, який був би пов’язаний з харчовою промисловістю. Адже це те в чому люди будуть завжди зацікавленні. Тому якщо є попит, то слідує те, що повинна бути і пропозиція того чи іншого продукту. І цим продуктом я б хотіла зробити кекси та мафіни. Вони мали різні смакові характеристики, щоб кожен із відвідувачів зміг знайти саме свій. Вони могли б чудово доповнитися одним із видів кави, про які йшла мова раніше.
Напевно більшість людей не мають часу для приготування вдома таких солодких десертів, так як це б підтримало та підійняло настрій. Саме тому невеличке кафе було б вирішенням цієї ситуації. Помірні ціни, домашній затишок та теплий прийом кожного відвідувача. Ось те основне, чого слід чекати кожному відвідувачеві від цього місця.
Так як для цього хоч і не великого виробництва, але потрібні кошти, я взяла б кредит у банку, згодом який би через рік змогла погасити.
Кафе розташовувалося б на залюдненій вулиці, де всі метушилися, але багато в кого б виникло бажання ощасливити себе маленьким шматочком солодкого, яке б доповнювалося гарячою кавою в холодну пору року, та в теплий час освіжаючим напоєм.
Тому про форум я можу сказати, що він був організований на дуже високому рівні, а з представлених матеріалів я змогла дізнатися багато корисної інформації.
Катюшко Катерина