«Наші овочі так апетитно пахнуть, ніби ось-ось із домашнього городу. Доки несли їх до їдальні – усі насолоджувалися свіжим запахом», – так розповідає про продукцію, вирощену у студентській теплиці, студентка-третьокурсниця Любов Беркут. Навіть зараз вона, психолог у майбутньому, залюбки доглядає за тепличним господарством. Про це розповідає інформаційний сайт Bucha.life.
Мало хто знає, що на території Українського гуманітарного інституту існує такий цікавий об’єкт – теплиця. Її відкрили 2016-го року, коли планували створити у навчальному закладі Аграрний навчальний центр овочівництва, заснований на біблійному принципі праці. Тоді в основу центру покладався метод доктора Джекоба Р. Мітлайдера (відомий у 27 різних країнах світу за курсом «Овочівництво для невеликих сімейних садів» і унікальною конструкцією теплиці).
Ми, першокурсники, були у захваті, коли побачили таку чудову теплицю просто на території УГІ! Адже це так корисно, щоб розумова і фізична праця поєднувались. Крім того, до меню студентської їдальні можна додавати вирощені тут здорові продукти – без шкідливих складників.
Ми зацікавились цією диво-теплицею та вирішили дізнатися більше інформації. Зокрема, Любов Беркут розповіла, що бере безпосередню участь у вирощуванні овочів у теплиці. Не шкодує на це свого часу.
«У розпал сезону в нашій теплиці велике різноманіття, – розповідає Любов. – Тут ростуть цибуля, редька, салат, шпинат, петрушка, огірки, помідори, перець та баклажани. Ми підживлюємо наші рослини тільки спеціальними добривами. Це зовсім не та продукція, яку ми бачимо у супермаркетах! Але, звісно, догляд за такою теплицею вимагає особливих знань та навичок. На такій території можна навчатися аграрному мистецтву».
Веніамін Степанюк, Маргарита Стралківська