Приймальна комісія +38 073 432 54 33 Секретар ректора +38 097 818 13 37

Чому мрії залишаються тільки мріями?

Здається, ще не так давно світ святкував початок Нового року. Для кожної людини розпочався новий відрізок життя. Кожен натхненно складає плани і, здається, всі хочуть нарешті змінити своє життя на краще. Але проходить день, два, тиждень…Нічого надзвичайного не відбувається. Чому всі мої грандіозні плани по завоюванню світу своєю успішністю та ефективністю закінчуються  вимиканням будильника о 7:00 – дозволяючи собі поспати ще «5 хвилин». Тільки доїдаючи останню картоплину фрі в Макдональдзі я різко згадую, що моя обіцянка, дана собі в новорічну ніч, на кшталт «почати правильно харчуватись» зазнала повного краху. Чому так відбувається? В чому причина такого швидкого зниження мотивації до втілення своїх своїх мрій в реальність? Хочу виділити три основні причини.

По-перше, нами керує не правильна мотивація. Експерти зазначають, поставивши собі ціль, варто задати собі кілька важливих питань, які допоможуть нам розібратись чи моя ціль – це справді те, чого хочу я особисто, чи це просто модна тенденція, нав’язана суспільством. Наприклад, ви поставили ціль купити власне авто. Наступним кроком є запитання: «Для чого?» Якщо у відповіді першими аргументами є «щоб показати свій статус перед друзями», «бо всі колеги вже давно їздять на власних авто» – вітаю, ваша мотивація хибна. Досягаючи мети, навіяної неправильною мотивацією ви ризикуєте не отримати бажаного результату. Навіть пісня досягнення мети, на жаль, та бажана ейфорія пройде дуже швидко.

Другою причиною є те, що ми мріємо, замість того, щоб діяти. А ви теж задумувались, чому часто деякі наші мрії не реалізуються далі нашої багатої уяви? Нам так солодко думати, уявляти, візуалізувати ту бажану ціль. Але їй так і не судилось здійснитись лише по одній простій причині – ми нічого для цього не робимо. Як зазначають провідні бізнес-експерти, для того, щоб втілити мрію в реальність потрібно робити реальні кроки на шляху до бажаного. Яким би болісним для нас не був цей факт, але «успішний успіх» ніколи не приходить без зусиль. Тому мистецтво маленьких кроків та правильна методика постановки цілей нам допоможуть.

Причина третя – брак самодисципліни. Спочатку ми змотивовані на кардинальні зміни у своєму житті, але цей запал зникає дуже швидко, ми «перегораємо». Справа в тому, що мотивація має короткостроковий вплив, та є дещо ефективніше, те, що справді приводить до результату. Це її величність самодисципліна. Якщо ми зможемо подолати себе і зробити самодисципліну своєю звичкою, тоді будемо в числі тих, хто досягає поставлених цілей.

Отже, підсумувати вищесказане хочу словами Гюго: «Наше життя – мандрівка, ідея – путівник. Немає путівника, і все зупиняється. Мета втрачена, і сил як не бувало.»

Ангеліна Калінчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *