Cекретар ректора +38 (097) 818 13 37 office@ugi.edu.ua
Приймальна комісія +38 (073) 432 54 33 vstup@ugi.edu.ua

Працювати та бути студентом. Чи можливо це?
Новини

Навчання. Лекції. Домашня робота. Так, інколи ці слова можуть налякати. Всі ми час від часу втомлюємось – це нормально. Але, не варто забувати, що є люди, які окрім студентства пізнають себе у роботі. Сьогодні студент другого курсу факультету журналістики Веніамін Степанюк розповість нам, як він поєднує роботу та навчання.

Привіт, як твій настрій сьогодні? Готовий сьогодні трошки поговорити?

Веніамін:   Привіт, звісно, я готовий) Як раз нещодавно повернувся з роботи, тому маю вільний час.

Це так круто, що ти стаєш незалежним. Розкажи, будь ласка, як так сталось, що ти почав працювати, при цьому, ти навчаєшся на денній формі?

Веніамін: Ой, ну це доволі очевидно. Спершу, я хочу допомагати своїм батькам, тому частину зарплатні відправляю їм. І, якщо чесно, то працюю для задоволення! Хоча і виникають труднощі, мені це подобається. Я відчуваю себе самостійним.

Це справді дуже круто! Розкажи, які в тебе виникають труднощі в процесі навчання через роботу?

Веніамін: Бувають неприємні моменти. Через свій нестабільний графік я часто пропускаю пари та лекції. Тому інформацію отримую не одразу, але я вже звик.

Звучить, як щось непросте. Викладачі йдуть на зустріч?

Веніамін: Так. За що їм дуже вдячний. Викладачі мене розуміють в цьому, а я в свою чергу намагаюся будувати свій графік, уникаючи пропусків.

Кажи чесно, вже були борги та перездачі в цьому році?

Веніамін: О, були. Справді це досадні моменти, перездачі – це не круто. Але на сьогоднішній день я не маю жодних “хвостів”. В мене гарний настрій, бо я закрив всі борги за минулий семестр.

Постараєшся, щоб їх більше не було?

Веніамін: Ха-ха, хотілось би! Обіцяти не можу, але постараюсь.

Сильно втомляєшся? Були думки піти з роботи?

Веніамін: На початку я не розумів, що відбувається, і як це все скорегувати, тому так, втомлявся сильно. Невміння працювати зі своїм часом це погано. Зараз я покращую все це діло, але все ж, інколи сил замало. Якщо чесно, в мене були думки залишити інститут, але вони швидко мене відпустили. Все ж, мені це цікаво, і я хочу продовжувати. Люблю це місце

Не жалієш, що почав працювати?

Веніамін: Точно ні. Мені це йде на користь, я багато чому навчився, впевнений, це допоможе мені у майбутньому.

Є рекомендації для студентів, які планують почати працювати?

Веніамін: Можу сказати, що це не так просто, як хотілось би, але, якщо це ваша ціль, то чому ні. Потрібен час, і ви зможете поєднувати всі частини вашого життя. Це весело!

Вау, дякую тобі за цю розмову! Удачі.

Веніамін: Будь ласка, рад був поспілкуватись.

Карина Тімкова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *