Приймальна комісія +38 073 432 54 33 Секретар ректора +38 097 818 13 37

Ректор УГІ відвідала конференцію з розвитку християнської освіти

З 15 по 17 січня відбулася конференція МАРХО (Міжнародного альянсу з розвитку християнської світи), де обговорювалися різні питання, в тому числі й законодавчого спрямування.

«МАРХО – це організація, яка була створена 4 чи 5 років тому для того, щоб розвивати християнські заклади освіти в Україні. Починаючи від дитячих садочків, продовжуючи школами і закінчуючи вищими закладами освіти», – розповіла ректор УГІ Людмила Штанько.

УГІ є співзасновником цієї організації і єдиним вищим закладом освіти, який входить в спільноту.

Цей альянс займається різноманітною діяльністю. Починаючи від тренінгів, наприклад, як відкрити з нуля християнську школу, наданням інформаційною підтримки новим і вже існуючим християнським школам, консультуванням з приводу законодавчих актів, документації, кадровому забезпеченні. МАРХО – це платформа, в якій спілкуються більшість християнських садочків і шкіл в Україні.

Один із регулярних заходів, які проводить МАРХО – це директорська конференція, яка цьогоріч відбувалась з 15 по 17 січня.

Український гуманітарний інститут регулярно бере участь в таких конференціях і постійно співпрацює з християнськими школами.

«У нас сталі відносини з деякими християнськими школами в декількох напрямках.

Одним з них є такий: наші студенти педагогічних спеціальностей проходять практику в християнських школах. Ми прагнемо, щоб наші студенти практикувалися і в звичайних школах, і в християнських для того, щоб вони зрозуміли специфіку і роботу різних освітніх закладів.

Також ми співпрацюємо у сфері профорієнтаційної роботи. Ми періодично приїжджаємо в школи і допомагаємо школярам визначитись з їх подальшою професійною діяльністю», – поділилась Людмила Штанько.

Як розповіла ректор, періодично школярі приїжджають на територію УГІ, а студенти проводять для них різні квести, тренінги по спеціальностях.

Така конференція проходить кожен рік в січні, після канікул директори всіх християнських закладів збираються для обміну досвідом натхнення, тренінгів для лідер і адміністраторів. В цьому році на цій конференції були гості з Нідерландів, які потім приїхали в УГІ, щоб розповісти студентам про програми обміну.

Вікторія Півень

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *