Приймальна комісія +38 073 432 54 33 Секретар ректора +38 097 818 13 37

Топ-7 небанальних ідей для цікавих канікул

Топ-7 небанальних ідей для цікавих канікул

Відгриміла сесія, і поки студенти зализують бойові рани – я мучаюся питанням: як зробити новорічні канікули справжнім відпочинком після тяжких баталій у навчанні? Дивитись серіали і їсти мандарини – це добре, але це вже було, і буде повторюватись вкотре. Потрібно щось цікаве, щось новіше.

Тому раджу вам сім справ, якими можна розбавити канікулярний відпочинок.

  1. Спробуйте себе в моделюванні.
    Може, це і звучить не так весело, як здається, але це доволі гарне заняття. Все, що вам треба – знайти бажану модель в інтернеті, завантажити її розгортку та роздрукувати. І тепер можна сидіти годинами, вирізати деталі, єднатись з папером та його згинами, клеїти все докупи і відчувати максимальний спокій, спостерігаючи за тим, як ваше паперове місто, парк динозаврів або морський флот поповнює свої ряди з кожним днем.

  2. Почати вести відеоблог про канікули.
    Ну а чом би й ні? У вік інформаційних технологій тільки лінивий не створив собі тихе місце, де зберігає спогади або щось фіксує. Ви ж нічим не гірші ні за кого, тому вперед знімати засніжені поля, скирти снігу на дахах та поблискуючі під сонцем бурульки! А що, якщо поїхати на каток та зняти відео звіт про свою першу спробу катання на ковзанах? З цього може вийти незабутня пригода, і не тільки через відеоблог!

  3. Прибрати кімнату.
    Звучить не так цікаво, але… Що якщо взяти улюблені навушники, включити музику, яка торкається струн душі, та навести тотальний порядок в домі, викинувши весь мотлох? У багатьох із нас є купа речей, які лежать десь там на балконі або в шафах, бо і не потрібні, але і «якось викидати шкода». Може, новорічні канікули це і є той час, коли настала пора здихатись всього непотребу?

  4. Підкачати англійську за допомогою… фільмів та серіалів!
    Це не те ж саме, що просто дивитись їх без перестану. Тут все по-іншому: беремо улюблений блокнот та ручку, вмикаємо вашу кіноплівку-фаворит англійською, підключаємо субтитри і кайфуємо від діалогів в оригіналі, записуючи вподобані фрази. Для початку краще вибрати щось з простішою англійською – гугл вже давно має відповіді на питання про фільми для чайників.
    Серіал «Друзі», наприклад, непогано підходить для середнього рівня, так ще і посміятись можна над гарним американським гумором.

  5. Шопінг.
    Так, і неважливо чи то буде інтернет-шопінг, чи ви прийдете прямо в магазин. Я б радив вам купити собі те, що ви так давно хотіли. Ту саму книжку, ту саму блузку чи нову карту пам’яті. А може, ви хочете собі бордовий королівський плед або омріяний диск з рідкісною музикою. Обов’язково куплю собі книжку «Зуби Дракона» Майкла Крайтона, і ви не зволікайте. А якщо грошей справді нема, то що ж… Може це час знайти віддалену роботу та стати ближче до своєї цілі?

  6. Спробуйте гру на музичному інструменті.
    Не стану казати, що кожен з нас, але багато хто хотів би хоча би трохи доторкнутись до музики та зрозуміти «а чи під силу мені підкорити її норовливу гармонію?»
    Може, це і є час, коли можна хоча би спробувати. Та і інструменти, я вірю, не так вже й складно знайти: в вашому оточенні скоріш за все точно є знайомий, який грає на гітарі, а у церкві стоїть фортепіано. Знайти можливість не так вже складно, особливо якщо є бажання. Сміливіше!

  7. Відпочиньте.
    Так, і це, можливо, головна річ, якою можна зайнятись зимою, особливо на канікулах. Забудьте про все, просто впадіть в ніжні обійми вашого ліжка і проспіть стільки, скільки захочете. Вісім годин, десять, дванадцять – неважливо. Відіспіться за всі недоспані ночі під час сесії.
    Або просто нічого не робіть, сядьте біля ялинки та позалипайте на світло гірлянд. Врешті-решт, ви маєте право на омріяний відпочинок і часточку прокрастинації!

Ось так я б радив спробувати провести канікули, а що думаєте ви? Пишіть у коментарях, які ідеї для зимового відпочинку ви собі запланували.

Марк Нортвест

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *