Приймальна комісія +38 073 432 54 33 Секретар ректора +38 097 818 13 37

Що очікує УГІ в цьому навчальному році

Що очікує УГІ в цьому навчальному році

Всього декілька тижнів тому розпочався навчальний рік. Здається, зовсім нещодавно, у серпні, першокурсники купували квитки, збирали валізу, прощалися з батьками і вирушали до улюбленого Українського гуманітарного інституту.

З нагоди початку навчального року ми поспілкувалися з ректоркою УГІ Людмилою Штанько.

Які емоції вас наповнють, коли ви бачите, як в УГІ приходять зовсім юні студенти?

Я щаслива, що цьогоріч абітурієнти, які хотіли навчатися саме в нашому інституті, змогли все-таки подати документи. У нас були хвилювання через пандемію, яка вносить свої корективи у наше життя і, звичайно, змінює студентське життя в нашому кампусі. Я дуже радію, коли бачу нових студентів, які приносять нові яскраві фарби у наше життя.

Якби ви, Людмило Олександрівно, могли б знову повернутися у той час, коли ви були студенткою, що би ви хотіли повторити і чого б уникали, що б ви собі побажали?

У  мене не було такого насиченого студентського життя, як у наших студентів в УГІ. Я вимушена була поєднувати навчання та роботу, і це було не зовсім просто. Тому я хотіла б собі, першокурсниці, побажати просто поринути в таке чудове, насичене студентське життя, яке існує в УГІ.

Якби ви могли виконате бодай одне бажання студентів, як гадаєте, яке б воно було?

Я б хотіла, думаю, і студенти теж, щоб з’явилися спонсори, такі собі чарівні люди, котрі б змогли оплатити їхнє навчанння. Було б так добре, щоб ніколи не виникало фінансових проблем стосовно цього питання.

Які цілі, мрії ви бажаєте здійснити в цьому навчальному році? Чого очікуєте від першокурсників і студенства загалом?

Мрій, прагнень, планів є багато. В цьому році у нас буде три акредитації, ми відкрили декілька нових програм, і будемо відкривати далі. Мріємо також у майбутньому відкрити магістратуру. І найголовніше: реорганізація УГІ в університет. Тому, наші дорогі студенти, оголошуємо конкурс на нову назву нашого навчального закладу. А наостанок, всім, хто навчається в УГІ, бажаю сил, крил, натхнення, терпіння та нових звершень.

Надія Ярова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *