Приймальна комісія +38 (073) 432 54 33 vstup@ugi.edu.ua
Cекретар ректора +38 (097) 818 13 37 office@ugi.edu.ua

Search
Як написати текст, який захочеться прочитати, говорили на кураторській журналістів

«Я не блогер, я лідер думок», – так сказав про себе Андрій Гоцуляк, радіоведучий, лідер думок, автор книги «Чесность, метро и ошибки в словах», який завітав у гості до журналістів на їх кураторську годину 11 березня.

Під час зустрічі Андрій багато ділився своїм досвідом, думками на різні теми та порадами. Розпочалось все з того, як він порадив журналістам не боятись змін, оскільки сам працював в магазині в Білій Церкві і був впевнений, що нічого в житті не досягне. Але він захотів змін, почав записуватися на різні курси і зараз живе так, як завжди хотів.

Андрій поділився лайфхаками, як писати так, щоб тексти читали, а не просто прогортували:

«Потрібно писати про те, що актуально прямо зараз. Наприклад, вчора вийшла одне ЗМІ випустило статтю про Clubhouse, звісно, це добре, але новина вже не на часі, адже всі вже знають про цю мережу.

Не менш велике значення мають слова, які ми пишемо, використовуйте живі слова, пишіть так, щоб вашій аудиторії було цікаво.

Не намагайтеся привернути увагу самим лише заголовком. Так, він важливий, але має відображати суть тексту, а не просто бути клікабельним.»

Під час зустрічі кожен мав змогу поставити гостю свої запитання і попросити поради. А після її закінчення можна було поспілкуватися з гостем особисто.

Також Андрій дав декілька порад для журналістів-початківців:

«1. Я завжди ношу з собою блокнот і маю замітки в телефоні. Сюди я записую всі думки, які приходять мені в голову, все найцікавіше, що я бачу. З цього потім і народжуються тексти.

2. Важливо бути чесним зі своїми читачами, показати у тексті емоцію і досвід, які були пережиті.

3. Я називаю це «шкода, але може все ж» – це означає, що не потрібно боятися видалити текст, який здається поганим. Люди не будуть сумувати за текстами, які ви видалили. Якщо щось здається не дуже хорошим, краще переписати його.»

Веніамін Степанюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *