Приймальна комісія +38 073 432 54 33 Секретар ректора +38 097 818 13 37

Що мотивує студентів допомагати іншим?

Що мотивує студентів допомагати іншим?

Вже пів року Інета Дробіленко обіймає посаду Міністра соціальних справ у Студентискій раді. Які соціальні проєкти організовуються для студентів? В чому їх основний посил? Які труднощі на сьогоднішній день? Сьогодні ми отримаємо відповіді на ці та інші цікаві запитання.

В чому основна мета таких проєктів та на що вони направлені?

Напевне, основна мета таких заходів направлена на нас самих, навіть коли ми допомагаємо іншим. Тому що це в першу чергу виховує кожного із нас як особистостей. Коли бачиш очі людей, яким допомагаєш, ти запалюєшся сам. І мене саму це дуже мотивує, я відчуваю, що я маю цінність в цьому світі.

Які проєкти ти організовуєш як міністр соціальних справ?

Взагалі я відповідаю за більшість проєктів, які направленні не на самих студентів, а допомогу людям, які живуть поруч: “Школа самостійності”, здача крові та плазми, “Лист бабусі та дідусю”. Також організовую деякі освітні проєкти, наприклад “Ugi talk” – серія зустрічей з спеціалістами в різних сферах. 

Ти самостійно шукаєш такі проєкти? Чи до тебе приходять із різних організацій і запитують, чи міг би інститут долучитися?

Насправді і так, і так. З самого початку у мене були розписані проєкти, у яких міг би взяти участь інститут. Але буває таке, що я і сама шукаю проєкти, де б інститут міг би прийняти участь. Ось наприклад як недавно з нами зв’язалась Організація по захисту жінок від домашнього насилля і ми тепер з ректоркою Людмилою Штанько займаємось цим питанням.  

Наскільки активно студенти беруть участь в таких проєктах?

Бажаючих допомогти багато, студенти дуже це люблять. Питання зазвичай тільки в часі, тому що деякі проєкти можуть співпадати з парами, контрольними або екзаменами. Студенти у нас дуже відповідальні і не хочуть пропускати пари. Але проблем з людьми немає, завжди знайдуться ті, хто захоче допомогти.

Що їх мотивує приєднатись до цих проєктів?

Оскільки у нас християнський інститут, то цінності людей, які тут навчаються, відрізняються від інших. Студенти часто шукають можливість допомогти людям або часто приєднуються до різних проєктів, у яких є така мета. Але також бачимо як люди, які не є християнами, також приєднуються до таких проєктів.

Чи є у тебе помічник, який допомагає тобі у цьому?

Офіційного помічника як такого немає. Але в мене є найближчі друзі, які дуже багато мені допомагають, підтримують мене як людину, як друга. Також, якщо мені потрібна допомога з різними проєктами, я завжди можу на них покластися.

Що найскладніше для тебе як для міністра соціальних справ зараз?

Наразі найскладніше для мене – те що багато моїх проєктів просто скасовуються. Коли я йшла на цю посаду, у мене були прописані проєкти, які можуть функціонувати як і в зеленій, так і червоній зоні. Але зараз проблема не стільки в зоні, а у вакцинації. А як ви розумієте, знайти студента у якого є бажання, час і вакцина, дуже проблематично.

Ян Шпак

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *